3 premiere

Poate din cauza ca-i ziua barbatului, sau poate ca m-am trezit cu o mica durere de cap si o erectie mai nesimtita decat in majoritatea diminetilor, nu stiu exact de ce, dar azi am avut 3 premiere in relatia cu clientii.

Aveam un mail cu o schita la care mi se cerea o oferta de pret. Mailul era venit de joi, dar vineri si sambata am avut zile incarcate pe teren si duminica evit orice legat de munca. Azi dimineata am trimis raspunsurile la toate mailurile, inclusiv la asta. Ei, si surpiza acum vine; m-a sunat. Da, m-a sunat sa-mi spuna ca imi multumeste pentru oferta, dar ca deja a cumparat mobila dorita. Serios ca nu m-a mai sunat nimeni niciodata sa-mi multumeasca pentru oferta, desi nu o mai vrea…din diferite motive. Chiar si mail primesc foarte rar. Cel mai des se aude linistea. M-am bucurat 2 secunde.

A doua premiera sunt o familie carora le-am facut schite la un apartament, cu ofertele de pret aferente si alte chestii de trebuie sa le mai fac pentru a lua banii oamenilor. Si acesti clienti cereau tot ce era mai scump. Tot timpul imi aminteau sa pun in oferta tot ce e mai bun.

Azi am definitivat si oferta. Am compus mailul si am dat send. Dupa cateva ore a sunat si telefonul si am fost anuntat ca mi-au studiat oferta si este multe prea scump pentru ei, asa ca au dat fuga in magazine si deja au cumparat aproape toata mobila. WOW! Am ramas mut. Sa nu intelegeti gresit, nu ma deranjeaza ca am pierdut comanda, se intampla, asta-i frumusetea unei piete libere. Am ramas mut pentru rapiditatea cu care s-au miscat si cumparat aproape toata mobila….si culmea e ca au dat pe toata mobila luata de ei, cat mi-a iesit mie pretul la un singur produs. Bineinteeles calitatea difera enorm. Oameni care-si cunosc valoarea :).

Al treilea este un telefon de la o firma de seo si alt chestii de gen, care m-au intrebat daca nu vreau seo. Am zis ca nu. Mi-au multumit si au inchis. Pe bune! Au inchis fara nici o alta adaugare, completare, cerere de email, si alte prostii. Nu am mai patit!

Bonus; azi am avut primul control de la itm si…..nimic. Nu amenda, nu avertisment. Au fost 2-3 sfaturi de bun simt, frumos spuse.

In caz ca va intrebati, durerea de cap m-a tinut cateva ore, dar erectia s-a stins repejor….trist. BONUS pentru voi.