Barbatul: aceasta matahala speriata.

Azi fusei sa-mi fac o radiografie la masea si e prima data cand fac asta.

In gluma, ca o ironie la a mea mandra, cand m-o asezat pe scaun domnisoara de face radiografii, o intrebai daca doare. M-a privit ironica si a inceput sa-mi explice in ce consta procedura. Desi nu mai fusei la radiografie de mestecatori, aveam ceva habar ce insemna o radiografie, asa ca nu-mi puneam problema de durere. Ei, dar din jena nu i-am zis sa inceteze a-mi mai explica, asa ca instructia fu completa.

Dupa ce a facut si poza de rigoare a tinut sa ma intrebe daca m-a durut. I-am zis ca nu m-a durut si ca am zis doar in gluma, la care replica:

– Toti barbati zic asa la sfarsit!

Mai macho man de constanta, chiar asa de varza sunteti suntem? Eu stiam ca femeile sunt alea mai plangacioase cand vine vorba de durere, nu voi astia de dati cu pumnu in perete doar de distractie. Sau poate dupa pumnul ala in perete va duceti acasa si bociti 2 zile?

Acum, ca tot am inceput cu durere, sa va zic cea mai mare durere de am simtit eu pana acum, sau cel putin ce-mi amintesc cel mai bine. De fapt sunt 2, asa ca urmeaza sa incep cu…….

1. (ati ghicit?) – Odata, prin tineretile mele bata-le vina, aveam de aruncat o bucata marisoara de geam la gunoi. In marea mea prostie am luat geamul cu ambele maini si l-am ridicat deasupra capului, nimic rau in asta daca pana la tomberon nu trebuia sa cobor dupa o rampa mica, care avea si treapta, dar eu am ales sa sar…..da, ati ghiciti…..si geamul ala s-a spart in doua, una dintre bucati scalpandu-mi cam un sfert din partea stanga a capului. Sange si alte chestii, plus un drum la spital. Acolo, al nenea de ii zice doctor, mi-a zis ca trebuie sa ma coasa, dar nu ma poate anestezia din n motive de nu le retin. Si a inceput, mai cu incetinitorul si atentie sporita, mai cu viteza si fara atentie. Durerea imi crestea exponential cu lipsa lui de atentie, oricum eram deja sensibilizat de la taietura. Nu stiu a-mi descrie durerea, stiu doar ca-mi ziceam ca prefer sa raman chel pe partea aia decat sa mai simt vreodata intepaturile alea de ac si ata cum trecea alene prin piele. Una peste alta, nu va recomand decat cu multa tuica la bord.

2. Ca lucrez in mobila stiti de pe ast blog. Dar cum mi-a cazut mie o foaie de pal peste picior nu stiti. Ei, foaia asta de 80kg mi-a turtit bine 2 degete. La unu i-a sarit unghia, la al doilea se mai tinea ceva. Ajuns la spital, doamna de acolo mi-a recomandat sa incerce sa-mi salveze unghia de inca se mai tinea, doar ca asta insemna sa-mi scoata tot sangele inchegat de sub ea. Cum se face asta? Ei bine, se baga un ac sub unghie, pana in capat, si apoi se apasa pe unghie pana iese sangele din portiunea aia. Da, sub unghia deja lovita de 80kg, imi baga un ac si apoi apasa pe ea pana mai iesea ceva sange. A repetat operatiunea asta de 20-30 de ori, cine mai tine minte dupa atata durere indurata. La partea cu anestezia  nu se putea din nu stiu ce cauze, asa ca ramaneam doar eu cu durerea si o chestie pe care mi-a dat-o sa o musc. Cei dreapt, asta doamna era si tinerica bunicica, asa ca am rezistat bine de fatada, ca na, e rusinos sa tipi de durere in fata unei bucaciuni.

Ar mai fi dalea de cand eram copil, dar cum am uitat cum a durut sa primesc 2 copite de magar fix in bot, trec peste.

Eu am zis doua si va provoc la dureri mai mari, sa mai spalam rusinea barbatilor de Constanta.