Ce am inteles din “The romanians are coming”

Am urmarit episodul 1 si 2 din controversatul serial ‘the romanians are coming” si va zic ca nu inteleg tevatura facuta de romani.

Documentarul este excelent realizat. Incepand de la povestitor care are o engleza de ti-e mai mare dragul sa o asculti, continuand cu glumele bune si terminand cu dramele extrem de frumos construite.

Personajele sunt foarte bine construite si ca la un film bun, ajungi sa empatizezi cu ele si sa vrei sa le vezi evolutia in timp, Frumusetea filmului e ca-ti ofera sansa sa le vezi si “realizarile”, chiar daca asta inseamna un job de gunoier sau reintoarcerea la saracia lucie din Romania.

Dar sa va zic ce am inteles eu din filmul asta:

– Romanii nu au simtul ironiei! se vede de la o posta ca filmul este o ironie la tevatura pe care o fac ultranationalisti din marea britanie. Se vede de la o posta ca trateaza invazia ca pe o minuscula migratie a catorva oameni aflati intr-o situatie speciala. Se vede clar ca nu prezinta romani ca o probema ci de multe ori ca o solutie la problemele pe care le au ei in anumite sectoare.

-Romanii nu au simtul umorului!  sunt multe glume bune. E plin si de umor negru, dar romanii nu stiu sa rada ci sa sara de cur in sus.

Romanii sunt foarte rasisti! 90% din cei care s-au revoltat, insista ca in film sunt tigani si nu romani. Pai sunt tigani, dar de nationalitate romana, deci romani. Poate era scapat si un ungur pe acolo, dar tot de nationalitate romana era si el si nimeni nu i-a specificat etnia. Filmul nu face nici un fel de discriminare dar nici confuzie intre etnii ci spune foarte clar cand e vorba de etinia romma, dar fara pic de rasim. In schimb romanii, pe youtube, sau pe alte canale, nu au contenit sa tot spuna ca aia sunt tigani si nu romani si ca nu ar trebui numiti romani.

Felicitari romania, esti mai rasista decat un documentar pe care-l blamezi ca fiind rasist. Cred ca numai noi puteam sa fim in situatia asta hilara. Si cei care se plang ca suntem facuti de ras in UK, sunt cei care ne fac de ras, in special prin lipsa celor enumerate de mine mai sus.

Un exemplu de intelegere romaneasca

rasism