Copiii rasfatati ai istoriei

Noi astia de traim azi suntem copiii rasfatati ai istoriei. Aici vorbesc doar de tarile unde mancarea nu mai este problema zilei de maine, ci urmatorul smarthpone.

Avem ce manca, reusim sa mergem cateva zile la munte sau la mare. Avem o petrecere acceptabila de majorat. Ne permitem a da o bere in fiecare an de ziua noastra.  Mai vedem un film la cinema, mai pe net…..se poate.

Dar in acelasi timp traim vremuri fara pic de andrenalina. Mimam existenta in viteza masinii, in conexiunea de net, in revolta de pe blog, in alcoolul inghitit, in femeia fututa.

Suntem plictisiti de noi, de prieteni, de societate, de locul nostru in istorie. Suntem niste umbre a eroilor din carti sau filme, suntem neputinciosi, nebagati in seama. Adaugam si putin infometati, mai mult ca suntem lenesi, si gata prostestele. Dar stim vreunul pe cineva, macar din auzite, care sa aibe si o solutie? Eu imi amintesc doar de problemele pe care le putem cauza puteri nu si de solutiile la probleme.

Da, zic ca protestele astea de auzim tot mai des nu sunt decat niste manifestari a lipsei de viata din viata nostra. Nu au o idee, nu au o cerere clara, nu au o revendicare, nu o solutie la o problema, doar lispa andrenalinei.

Partea prosta e ca se duc acolo pentru a se lauda ca sunt liberi, ca ale lor gandurile nu le sunt ingradite, ca politicianul nu le este stapan, ca statul nu-i reprezinta, doar ca majoritatea sunt niste vite conduse de incapacitatea de-a intelege locul lor in societate. Majoritatea se duc acolo pentru ca-s vedete pe online si asta nu da bine cu slujba de sclav, asa ca hai cu revolta.

Nu, majoritatea protestatarilor nu-s inteligenti, doar frustrati.

Vreau sa vad o miscare coeerenta, cu puncte bine stabilite, cu solutii si as fi primul care iese in strada sa darame sistemul, asa va salut de acasa.

Dar in momentul in care va aparea persoana/organismul asta bine organizat, ar trebuie mai intai a ne teme de ce ascude si apoi al urma, ca se stie prea bine ca intre vorba si intentie e o prapastie imensa.

Un raspuns mediocru la postarea de aici.