Cum poti ajuta protestele fara sa iesi din casa

Se pare ca nu-i atat de usor sa ne urnim fundurile in strada, desi suntem extrem de indignati de coruptia de care da dovada actuala putere, asa ca m-am gandit sa va explic cum sa luptati eficient impotriva puteri actuale, dar fara sa iesiti din casa. A nu se intelege ca asta inlocuieste iesitul in strada, pentru ca nu o face abdsolut deloc, dar la un nivel destul de mic, poate face o diferenta.

  1. Raporteaza persoanele false pe facebook. Asa se face. Zic ca e important pentru ca abunda facebook-ul de profiluri false care nu fac decat sa lase comentarii instigatoare pe paginile de interes general. Unde e mai mare galceava, acolo sunt si ele. Cum sunt facute doar pentru scandal si/sau lauda fara sens apersoanelor care au gresit, nu vad de ce le-am tolera in spatiu public virtual. Un al motiv pentru raportarea lor ca profile false, este tocmai faptul ca-s facute pentru a arata ca o idee este sutinuta d emai multe persoane, asa ca nu fac decat sa induca in eroare.
  2. Raporteaza stirile false pe facebook. Asa se face. Abunda facebook de stiri false, stiri care-s foarte usor de crezut tocmai ca-s facute sa fie asa de catre naivi. Unele dintre ele chiar is asa de credibile ca-ti trebe cateva minute bune pe google pana sa-ti dai seama de adevar, asa ca foarte multa lume le ia de bune si actioneaza in consecinta, exact ce-si doreste “dusmanul”:))
  3. Da share (distribuie) cat mai mult stirile relevante. Aici se includ si pozele, precum cele de la proteste, ca re sa arate cate lume era acolo si cat de pasnici erau. Cand citesti o stire relevante nu presupune ca toata lumea o vede. Majoritatea nu o vad, asa ca un share de la tine conteaza pentru lista de prieteni care poate nu-s asa de informati ca tine.
  4. Posteaza daca ai extras o concluzie buna care crezi ca ar ajuta la o mai buna intelegere a situatiei. Ma repet, nu toata lumea este informata, sau vrea sa fie informata, asa ca daca simti ca ai o concluzie buna despre evenimentele in curs, nu te sfii sa o postezi astfel informatia se propaga si la persoanele care nu au la fel de multe informatii ca tine, sau care poate is mai limitate la a face legaturile intre cateva stiri relevante. Un alt avantaj este ca multi din lista ta va prefera sa-ti citeasca tie concluzia decat sa-si bata capul cu stirile oficiale, e doar mai comod.
  5. Comenteaza peste tot pe unde e cazul. Nu lasa o stire negativa/partinitoare fara sa explici intr-un comentariu de ce nu au dreptate. Chiar daca au mai comentat 1000 inaintea ta, conteaza si comentariu tau atat pentru cei pe care-i sustii sa vada ca sunt multi ca ei, cat si cei care-s impotriva sa vada ca sunt mult care au o parere diferita. Nu fi agresiv, nu fi impulsiv, nu jigni, cu calm, cu dovezi, cu exemple demonteaza sau sustine stirea.