De cand sunt copiii asa de importanti?

Ori eram eu prea ignorant, ori pur si simplu nu se promovau asa de mult gloata de bebei de-i detine toata lumea. Fb-ul e plin de bebei, blogosfera de doi bani e plina de bebei, revistele sunt pline de bebei, tv-ul e plin de nasteri si bebei. Cand toata schimbarea asta? Cand bebelul a devenit centrul existentei unui grup? Bine, raspunsul se gaseste usor in inutilitatea vieti si deziluzia unei casnicii care pare ca isi poate gasi sensul printr-un bebe, dar totusi, chiar asa sa umple internetul? Nu de alta, dar destul de curand pozele cu bebei vor depasi pozele cu pisici si asta rastoarna insusi fundamentul sharingului pe internet.

Dar sa lasam internetul, ca asta e alta lume si sa revenim la lumea taxiurilor ca vad ca ma tot iau de ele.

Care-i explicatia pozelei de mai jos?

Un nene taximetrist de vre-o 55, poate 60 de ani, detinea in masina proprietate personala, poza cu un bebe gol. Nu vad nici o problema in a detine o poza cu nepotu gol, pisica rasa, dar acolo pentru tine, nu in masina de deserveste un servicu public. Da, eu urc in taxi si-mi sare in fata ochilor ditamai poza cu un bebe gol. Nu am nimic cu un bebe, doar ca ma dispera fb pe tema asta, asa ca nu aveam nici un chef sa vad unul si in taxi. Pur si simplu este o sadomizare a creierului cu poze de bebei.

L-am intrebat pe nene daca e nepotelul, dar nu mi-a raspuns ci a continuat balivernele despre vreme. L-am intrebat iara peste ceva timp, dar de data asta s-a uitat la mine si a dat din cap a ceva, parea ca a da, dar nu-s sigur daca insemna: “ce gura ma-tii te intereseaza pe tine”, sau doar vru sa zica un da mai ciudatel. Oricum, destul de ciudat nenea asta in stilul lui de-a conduce si a vorbi.

La chestia de mai jos ma seaca ca incerca sa-mi bage mie pe gat ceva ce tine de mandria lui personala. Chiar nu ma interesa sa-i vad nepotelul atunci cand vreau sa vad pe ceas cat am de plata. Si nu e vorba de vre-o pudicitatea sau haterism simplu ci doar selectia a ceea ce vreau sa am atunci cand platesc. Eu mai am o problema si cu aglomeratia, asa ca-mi place ca totul sa fie cat mai gol, inclusiv un taxi. Mor cand vad taxiurile incarcate cu zeci de chestii agatate de oglinda sau puse pe bord.

In aceasi ideea vreau ca maine sa vad o poza cu bebe la toate intrarile din magazine, de preferat cu bebele proprietarilor.

Chiar era asa de greu sa puna poza aia in torpedou? Pe mine sa ma lase sa ma uit linistit la cum ma taxeaza ceasul ala care chiar era la vedere, fata de altele de nu prea sunt.

 

bebe in taxi