Despre timp si mobila

Aproape la indigo, in fiecare an firmele de mobila ajung sa nu mai poata prelua comenzi cu livrare in decembrie, inca de la inceputul lunii noiembrie, uni chiar mai devreme.

Este un fapt deranjant pentru foarte multi viitori clienti care vor sa-si faca mobila pana in sarbatorile de iarna dar nu demareaza discutiile din vreme. Majoritatea sunt siguri ca executia unui mobilier dureaza undeva la o saptamana, poate doua. Din pacate astfel de termene scurte se dau doar cand o firma nu are comenzi mai deloc, in rest, un termen obisnuit se intinde undeva la 4-5 saptmanai de la data stabiliri tuturor detaliilor.

Asa ca daca vreti mobila la dumneavoastra in casa pana in sarbatorile de iarna va sfatuiesc sa demarati discutiile cel tarziu la jumatatea luni octombrie. Practic sunt 2 luni de zile in care se pot stabili toate detaliile viitorului mobilier si mai ramane timp destul si pentru executie.

Este cunoscuta afinitatea romanilor pentru sarbatorile de iarna si straduinta de-a arata totul perfect atunci cand vin rudele, prietenii in vizita. Mobila noua nu face decat sa completeze imaginea asta a sarbatorilor. Si de aici se subintelege si marea suparare a unora cand afla ca e prea tarziu pentru a avea mobila noua in casa. De multe ori se lasa cu avansarea unor sume suplimentare pentru a intra in termen, dar din pacate toti producatori deja isi calculeaza la secunda fiecare comanda deja luata asa ca nu e timp nici pentru un raftulet, dar mobilier intreg.

mobila