Doar un gand sa-ti mai arat

Daca ti-as arata ai ramane uimit, nu-i asa? Pai nu-i. Ca si tu ai aceleasi ganduri. Faza cu sfintenia nu tine. Tine doar faza cu ipocritul.  Si daca tu insisti ca esti cel mai sfant dintre sfinti, nu faci decat sa ma sperii. Ma sperii pentru lupta morala pe care-o duci cu cei imorali si asta doar ca sa ascunzi ca tu esti capetenia imoralilor. Ma mai sperie si viteza cu care treci la ati impune parerea, doar pentru ca tu zici ca-i calea cea dreapta. In mai putine cuvinte, iti e rusine cu tine sau doar prea prost ca sa intelegi ca moralitatea nu vine din lipsa gunoiului din minte ci din felul in care sintetizezi gandurile, in asa fel incat sa nu afectezi parerea sau credinta celor din jur. Acu mie nu prea imi pasa, asa ca nu vreau sa distrug credinta unei persoane, doar ca eu am alta credinta, sau lipsa ei.

Daca s-ar inventa un dispozitiv de citit gandurile, clar nu m-as lasa sondat. Dar daca toata lumea l-ar folosi, atunci fara nici o retinere. Nu mie frica de gandurile mele, doar ca nu vreau sa dau explicatii unor persoane care nu-s suficient de sincere incat sa-si recunoasca propriile ganduri.

Si uite asa apare cenzura. Stiti voi, chestia aia care nu ma lasa sa-mi exprim gandurile pentru ca un tanc nu le poate digera. Ca si cum daca un miop nu poate citi o carte fara ochelari, pai “logic” nici eu nu am voie sa o citesc.

Nu stau sa vorbesc despre cenzura, e suprasaturat subiectul de cand cu SOPA/PIPA si mai nou numita ACTA. Vreau doar sa va zic ca uni oameni sunt atat de limitati in a lor gandire incat s-au gandit sa interzica si gandurile celor care inca mai sunt in stare sa le genereze.

Si toata chestia asta scrisa pentru ca am fost prins intr-o discutie din care am iesit destul de sifonat doar pentru ca am indraznit sa spun ca nu-s de acord cu o persoana care ar trebui sa aiba dreptatea doar pentru ca e un mic sef. Apai nu contraziceam un fapt, doar incercam sa dau niste ideei. Dar toata lumea a inceput sa se ia de mine pe motiv ca nu am voie sa gandesc asa. Pare legitim sa-mi suprim gandurile, doar pentru ca nu-s ca ale lor. Pana una alta, fiecare cu ale lor, pentru ca eu nu-mi schimb gandurile, doar o sa ocolesc persoanele care nu-s in stare sa dezbata prin argumete 0 ideea simpla.