Ikariam

Ikariam este un joc de tip MMORPG, pentru cine stie ce inseamna, pentru restu sa explicam: este un joc multiplayer online, fiecare jucator avand un cont pe care il dezvolta, sau nu, ca doar e optiunea lui. Se joaca direct din browser si nu trebuie instalat absolut nimic in calculator.

Jocul incepe cu un oras micut, numit Polis, pe care trebuie sa-l dezvolti din mai multe puncte de vedere. Ulterior ajungand sa-ti construiesti si alte orase, dar nu mai mult de 12, eu nu am trecut de 10.

In functie de ce ai de gand sa faci in joc, adica sa devii un razboinic temut de toate tastaturile din lume, sau sa devii un bun dezvoltator, alegi si strategia de joc. Sunt foarte multe optiuni din care sa-ti alegi directia jocului si alegerea corecta poate face diferenta dintre tine si dusmani tai. Da, in ikariam toata lumea are dusmani. Chiar daca tu esti cuminte, tot vine cineva sa-ti fure resursele, asa ca nu poti doar sa fii un bun constructor ci trebuie sa ai si ceva cunostinte de aparare sau atac. Sunt si uni extrem de curve si reusesc sa nu fie atacati de nimeni, majoritatea platind un tritbut, dar la naiba, e pe internet si daca si aici esti serviabilul perfect, atunci in viata reala cum mai esti? Bine, pe langa faptul ca sunt penibili, zic ca si pierd sensul jocului, care presupune o strategie de tip antic in care daca ai ce manca si ce bea, inseamna ca e cazul sa cuceresti pe alti, la fel si daca nu ai ce manca…..furi de la alti. Ca mai si pierzi…….macar nu-ti risti viata ci doar niste cifre dintr-un joc. Dupa cele descrise pana acum, cred ca se intelege ca eu eram ala de ataca pe toata lumea. Si pierdeam la greu, dar nu conta, reveneam cu si mai multa armata, evident dupa ce ma repuneam pe picioare. Marele avantaj al ofensivei nebune este ca nu mai indrazneste mai nimeni sa te atace…….doar se stie ca cea mai buna aparare este atacul.

De ce am inceput articolul asta????? A, ca sa va zic ca de vreo 4 ani joc ikariam. La inceput ma implicasem tare de tot. Aveam si o alianta destul de bine pusa la punct, cu vreo 100 de membri. Aia a fost perioada de stateam online cu fiecare ocazie, uneori prea mult., bine, nu atat de mult incat sa nu mai fac sex, dar peste mese mai saream :)).

Prietena din dotare, zic de acum 4 ani, prinsese si ea microbul, asa ca era destul de funny sa vezi doi obsedati de ikariam. Ce-i drept am avut tot timpul controlul, asa ca nu a degenerat in oameni morti de foame.

Dupa ce am demonstrat ca pot fi cel mai de cel mai pe acolo, mi-a pierit cheful si am abandonat total. Adica cedat contul contra modicei sume de 20 euro, in credit pe telefon. Nu era vorba de bani ci de sentimentul ala ca mi-am pierdut ceva timp cu jocul ala, asa ca nu-mi vine sa-l dau moca. Si oricum toate conturile se dadeau pe bani si chiar exista o mica piata a vanzari de conturi de ikariam, asa ca de ce sa nu-l vand si eu. Vanzarea fiind ilegala, dar cum suntem pe net, ilegalitatea nu prea e o problema, doar nu stateau admini sa ne verifice, ca politia pe astia cu torrente.

Dupa cam un an, m-a abordat un vechi jucator sa-mi ofere un cont si in acelasi timp sa-mi ceara ajutorul pe joc. Era in ceva razboi cu o alianta puternica si avea nevoie de jucatori experimentati, eu fiind unul dintre ei. Acum nu-i vorba de modestia mea, dar asa imi zise :D. Am acceptat, i-am casapit pe aia de faceau pe duri si m-am instalat la controlul unui cont mediu ca punctaj si dezvoltare.

De la revenire pana acum am jucat cand si cand, axandu-ma mai mult pe dezvoltare, neavand timp sa planific conflicte. cand si cand, in special la sugestia altor am si atacat, dar destul de rar. Chiar de vreo cateva luni, nici macar nu mai am armata in dotare, dar cum eram printre aia de care trebuie sa te feresti, nici nu ma ataca nimeni.

Am inceput sa joc ikariam inca de la primele versiuni, daca nu ma insel chiar a doua. Pana acum s-au schimbat o tona de versiuni, fiecare aducand un plus de vitalitate jocului, dar si foarte multe optiuni, optiunile fiind cele care fac diferenta dintre un jucator bun si unu slab.

In mare, e un joc captivant, care a cam reusit sa ma faca sa-l deschid din cand in cand, uneori chiar zilnic, alteori de 1-2 ori pe saptamana.

Si iara ma intreb de ce am scris asta???? A, ca sa va intreb si pe voi daca e ceva pe internetul asta care va captivat atat de tare incat sa va pastrati interesul chiar si dupa 4-5 ani? Ma refer in special la jocuri.

Si PS : daca primesc o oferta buna vand si contul de ikariam. Poate ca e timpul sa ma retrag, cat inca sunt in glorie.