In viteza pentru viteza

Cand crezi ca mai bine nu se poate, vine cineva si iti demonstreaza ca in viteza nu exista limite. Chiar si warp 10 din Star  Trek ajunge sa fie depasit, dar viteza de net prin fiibra optica.

Astfel Telekom ne face o demonstratie de infrastructura germana in orasul nostru, aducand Autobahn-ul pana in Constanta. Si nu, nu avem nici o alta autostrada, dar avem viteza de pana la 1Gps prin reteaua de fibra optica.

AUTOBAHN TELEKOM

De adaugat ca viteza asta vine si cu o gramada de alte optiuni foarte utile printre care enumar:

  • O experienta TV futuristica cu televiziune interactiva, avand in portofoliu pana la 140 de canale, dintre care 24 de canale HD si 62 de canale care pot fii urmarite live pe telekomtv.ro de pe laptop, telefon, tableta. Pentru ultimile doua iti trebuie aplicatia Telekom TV Web & mobile disponibila atat in Google play cat si in App Store.
  • Multe competitii in exclusivittate ca UEFA Champions League, UEFA Europa League, Formula 1, NBA si cea mai buna selectie de documentare; BBC, History, Discovery, filem de calitate si cele mai populare seriale care te tin cu sufletul la gura.
  • Noi functii pentru televiziunea interactiva, pentu oamenii care nu au timp sa vada, dar nici nu vor sa piarda nimic, ca noi toti dealtfel. Asadar, pentru cei care isi iau televiunea interactiva exista posibilitatea de a-si inregistra in Cloud emisiunile preferate, de a-si creao arhiva personala de continut; au si arhiva tv si video  la cerere pe toate ecranele. Chiar nu mai ai scuza la munca cand nu poti comentacel mai frums gol din meciul de aseara.

Sa va si explic ce inseamna functiile de mai sus. Ca uneori si detaliile tehnice sunt bune, mai ales cand sunt inovatoare.

Crearea unei arhive personale de continut prin Inregistrarile in Cloud. Cu aceasta noua functionalitate, utilizatori pot inregistra emisiunile preferate, filmele si competitiile sportive in Cloud, fara a fi nevoiede un dispozitiv special de stocare sau de un receiver  diferit. Continutul va fi disponibil pe toate dispozitivele asociate Te;ekom TV.

Arhiva TV – toate programele TV difuzate in ultimile 7 zile pe canalele disponibile ( in principal canalele de sport si documentare) pot fi accesate in reluare. Mai mult, utilizatoori pot folosi functiile “pauza” sau “derulare” pentru emisiunile din arhiva, ca in cazul optiunii ” Video la cerere”.

Video la cerere pe toate ecranele. Utilizatorii pot alege dintr-o gama larga de continut video (filme, documentare), pentru o experienta multi-ecran, fie prin sistemul pay-per-view, fie sub forma unui abonament lunar. In plus, o parte din titluri sunt disponibile gratuit.

Nu stiu cum va pare extindere asta a retelei de fibra optica facuta de cei de la Telekom, dar cu siguranta este demna de luat in seama, mai ales daca punem la socoteala cat de multe ore petrecem acasa pe net sau in fata TV-ului. Avantajul ar fi ca acum nu mai pierzi golul cand trebuie sa te duci dupa bere sau popcorn si ca preturile sunt foarte bune.