La cazan

Era vreme, ca a zburat, cand lucram mai mult prin fabrici.

Sunt si avantaje sunt si dezavantaje. Acum imi vine minte un mare avataj al unor perioade de gen si anume mancare de la cantine.

Eu is fan, ca multi alti, mancari facute in cantitati industriale, asa numita la cazan. Si unde daca nu in cantinele de langa fabrici, poti gasi asa ceva.  Gen mancarea din armata, de care multi se plang ca nu-i mai gasesc gustul nicaieri. Eu nu stiu, ca nu mi-am pierdut timpul cu armata, eram ocupat sa le rezolv pe fetele a caror prieten se inrolase. Cineva trebuia sa o faca si pe asta si daca nu eu, atunci cine? 

 

Una dintre cantinele aste cu o mancare de-ti parea ca zei au bagat ambrozie  in ea ( se intelege ca exagerez ca sa pot pune link), este cantina din curtea Comat. Asta e pe interioara 3, in Constanta. Cantina arata saracacioasa, dar e curata si primitoare in saracia ei. Preturile numai bune de-a te indemna sa mananci pana la refuz, ceea ce si faceam de obicei, doar nu degeaba am ajuns la 100, trecutu isi spune cuvantu.

De ce mi-am amintit de asta? Pai azi eram in zona cu un coleg si ne era foame. In loc de un fast food din zona, am propus sa incercam o amintire de-a mea. Clar ca zic de cantina de la Comat.

Eu mi-am luat preferata mea cand e vorba de cantine si anume ciorba de fasole. Ce sa zic buna, delicioasa maxim, exact la fel de buna pe cat imi aminteam. Am si regretat ca mi-am luat si felul doi, ca altfel luam 2 ciorbe, sa-mi ajunga pentru urmatori cativa ani, ca cine stie cand o sa mai trec pe acolo. Ciorba asta era 5,5 lei. Zic ca ieftina, nu neaparat ca si cantitate, cat ca gust.

Ce am ramas surprins, e ca al meu coleg de-a facut armata, zise ca mancarea are gust ca in armata si asta in sens bun.

Stiu ca multi zic ca in astfel de cantine igiena sau calitatea produselor lasa de dorit. Apai pot sa zic ca nu-mi pasa. Decat gustul ala de dezinfectant, mai bine gustul asta perfect de mancare taraneasca. Si oricum omu are nevoie de microbi, altfel patim ca MJ.

Pentru amatori de mancare a la cazan, mai exista o cantina in curte la Oil terminal pe strada Caraiman. A fost o perioada cand am mancat si pe acolo si-mi amintesc ca era si mai frumos interiorul, ca si un restaurant, doar ca mancare mai buna. Sunt multe cantine, in special in zonele industriale, dar la astea 2 imi amintesc ca aveau mancare chiar buna, la restu mai era si dupa dispozitia bucatarilor. Sunt convins ca mai sunt o groaza pe care nu le-am descoperit, asa ca poate imi dati voi o retea, sa le vizitez mai des cand is prin oras si-mi face revolutie stomacul.

In rest toate cele bune si sa aveti pofta, sau sa va curba balele de pofta, imi e indiferent :).

Sa nu uit, am facut si poza la fasole. Poate mai mananc cu privirea.

ciorba de fasole