La partea cu tabloul.

Eram azi prin maritimo, care intre timp a devenit mai atragator, si am vazut ca e ceva expozitie de hand-made si pictura. Bine, la partea de pictura erau putine, dar mi-a atras atentia un stand cu picturi de langa simigeria Pentru, aia de au covrigi deliciosi cu ciocolata.

La standul asta aveau niste tablouri, mai exact vreo 3-4, care chiar imi placura. Nu era exagerarea aia pictoristica din culori aruncate alandala, dar nici simplitatea unui nene pescar cu barca la apus.

Cum am mai zis, imi trebuie un tablou deasupra patului. Acum chiar am cam ajuns  in momentul in care e bun de cautat, sau mai bine zis, de analizat oferta de-mi sare din greseala in fata ochiului.  Si la nenea asta, de ii spune Gabriel Baloiu, am vazut un tablou de imi parea numai potrivit de agatat deasupra bibilici. Adeptul simplitati, m-a atras tabloul asta cu 3 lumanari (scroll, ca e pe la mijlocul pagini). Nu zic ca are ceva anume, nu zic ca abunda de culoare sau cine stie ce mesaje ascunse, dar imi placu si gata. Tabloul costa 100 lei, zic ca nu-i mult. Singura lui problema e dimensiunea mult prea mica pentru un perete de vreo 2 metri si jumate. Asta e problema tabloului, problema mea ca a mea jumatatea, adepta stilului mai incarcat, ii placu mai mult tabloul asta. In poza arata sters, dar in realitatea abunda de culori placute. Evident ca, femeie fiind, la ochit si pe cel mai scump, ca asta era la 200 lei, dar la aceleasi dimensiuni. Explicatia autorului fu ca ast din urma tablou este o creatie originala si abstracta, fata de lumanarile alea de exista in realitate, deci sunt doar o copie a realitati, bineinteles cu amprenta proprie.

Una peste alta, se pare ca o sa fie mai usor decat credeam sa gasim si un tablouas frumos de aruncat deasupra capatanei. Si ma bucura ca asta este si opera unui Constantean.

Si cu poze.

stand pictura

stand pictura