Lavabilul de interior Danke este prost

Si ca sa ma fac mai bine inteles: vopseaua lavabila de interior Danke este foarte proasta.

Uite ca mi-a venit si mie randu sa dau cu lavabil pentru prima oara. Cu var normal am mai dat, dar demult, asta in vremea in care stateam la casa. Chiar imi iesea destul de bine, nu-mi ramaneau urme si acopeream foarte bine toata suprafata.

Acum ca urmeaza iara sa ma mut, inainte de-a face pasu am zis sa retusez pe ici pe colo cu niste glet si sa dau un var lavabil in tot apartamentul, ca asa e frumos sa improspatez putin pereti….asa ca nu-s acum bani pentru renovat tot apartamentul si nici timp.

Am facut in felul urmator ( asta ca sa nu fie dubii ca varul lavabil Danke este prost): Am amorsat pereti cu amorsa Danke, dar cand zic amorsat ma refer amorsat ca profesionisti. Luat o bidinea si frecat bine pe tot tavanul si pe toti pereti in asa fel incat nu mai ramnea loc neamorsat nici cat sa pui un varf de ac. A, sa nu uit, pe perete era tot var lavabil, nu huma, nu var normal, nu chirpic sau orice altceva ci var lavabil.

A doua zi dupa amorsat am trecut la dat cu var lavabil. Mai, si iesea extraordinar de prost. Imi ramaneau urme, se vedea sters, nu acoperea. Am zis ca poate cand se usuca e mai ok. Ei, dar cand s-a uscat nu a fost ok deloc ci foarte prost. Ok, hai sa dau si a doua mana, ca na, asa se zice. Am dat si a doua mana si s-a mai imbunatatit treaba, dar tot prost. Conluzie: trebuie si a treia mana…..in ma-ta. Am zis ca poate nu e bun trafaletu si m-am dus sa caut trafalet mai potrivit, dar nici o treaba, era destul de bun. Atunci mi-am dat seama ca problema trebuie sa fie de la mine si am sunat o cunostinta de face chestii de gen. Venit, vazut, ras. Nu ras ca nu stiu sa dau cu var ci ras ca am luat lavabil danke….mai imi si zice pe un ton ironic: – Aha, si era la promotie nu!?

Conluzia lui fu clara. “Cu varul asta trebuie sa dai cel putin trei maini ca sa acopere, asa ca decat sa mai cumperi inca o galeata de Danke, mai bine ia tu un Atlas verde.” Nici eu nu stiam ce-i ala atlas verde, dar mi-a completat, ca eu sa notez pe hartie: ” Aplalux superlavabil de interior“. Mai scumpisor, dar garantat ca face treaba buna.

Ce sa zic, eu l-am luat pe danke asta ca auzisem de el din reclame si doar din reclame si mai era si set cu amorsa, asa ca-mi parea ok sa folosesc acelasi producator pentru rezultate garantate. Doar ca au fost garantate prost.

Culmea e ca la dedeman, cand m-am dus sa iau aplalux-ul, erau mai multe variante si cunostinta asta nu era pe langa telefon, asa ca l-am intrebat pe un baiat de acolo daca ala e varul de il am eu trecut pe hartie si mi-a zis ca da: ” asta e varul pe care-l recomanda toti meseriasi”. Of, de ce nu mi-o fi zis de prima oara???

Intr-un final am renuntat la a mai da eu cu var, mai ales ca baiatul asta mi-a cerut 25 lei pe camera, asa ca sa iasa treba buna si sa circula banu pe piata, ca si asa e criza. Tineti cont ca mi-a cerut pretul asta pentru ca peretele era deja amorsat si dat cu o mana de var, uni pereti chiar cu 2 maini.

Si cum pozele spun o mie de cuvinte, sau in gen, nu mai stiu exact cum era.