Mai bine ca la bulgari

Doar de cativa ani avem o obsesie nationala cu turismu bulgaresc care ne fura ceea n-am avut niciodata asa cum trebuie, adica turisti straini.

Trecand pe langa faptu ca satul de vacanta e recunoscut pentru romanismele exagerat de traditionale, oare turistu ala de sade in mamaia nu trece si el fragila granita intre mamaia si satul de vacanta?

Pai daca trece, parca e in alta lume, nu degeaba am zis granita. Nu stiu de ce, dar satul de vacanta imi pare mai jegos decat Constanta. Presupun ca si acolo exista o firma de salubritatea, sau ca toti cei de vand hamsie sunt obligati, macar moral, sa adune ceva de prin gunoiele alea. Dar dincolo de presupunerile mele, ramane gunoiul.

Bineinteles ca cea mai apetisanta parte este podul ala mic de face trecerea peste apa aia de desparte satul in doua. E, acolo zace un strat consistent de gunoi, de cred ca poti calca direct pe el si nu cazi in apa. Nu aveam timp, ca testam eu. Bine fie, sunt hater, nu am avut tupeu sa risc.

Nu zic ca o fi usor, dar nici munca titanica nu-mi pare sa aduni gunoiul ala. Macar odata pe luna asa, ca nu cred ca ala sa strans in cateva zile. Si din cate imi amintesc, de cativa ani tot zace acolo. Anu asta i-am facut poza si la anu o sa fac comparatie  sa vad daca sunt aceleasi gunoie. Le-am marcat cu cipuri ca pe dragi nostri comunitari.

Cad eram mic, imi amintesc sa zaboveam o clipa pe podul ala. Imi parea ca sunt in ceva istorie antica, cu salciile alea de inchideau frumos calea. Bai da gunoiele parca nu faceau parte din imaginea mea si apa zic ca era ceva mai limpede. Uneori erau si ceva pescari pe acolo, ca prindeau ca nu prindeau, n-am cunostinte, dar acum sigur ar prinde ceva peste mutant. Poate cu asta sa-i incantam pe turisti aia straini.