Mobilier simplu sau complex?

Citeam la Constanteanul despre ceva amenajari de diferite camere. Bine, impropriu spus citeam, ca are 10 cuvinte si tot atatea poze.

Ei si pozele de acolo prezinta niste camere foarte incarcate pentru gustul meu. Mie imi plac simplitatea si eficienta, nu design complex care sa creieze o anumita stare sau orice in gen. Chiar ma enerveaza foarte tare cand un spatiu este aglomerat.

Asa ca hai sa va spun ce vrea domnia mea in fiecare camera. Fara poze ca imi e lene.

In LIVING vreau: un coltar si nu canapea. Prefer coltarul pentru ca are si locul ala pe colt unde ma pot intinde cand ma uit la televizor. Stiu ca ma pot intinde si pe canapea, dar nu-mi place sa privesc la televizor cu capul intr-o parte, asa ca coltarul indeplineste functia asta cu brio.

Mai vreau un fotoliu, dar doar unu. Doua fotolii sunt prea mult, dar unul imi este necesar pentru ca atunci cand vin musafiri ii aliniez pe coltar si eu stau pe fotoliu ca sa putem vorbi privindu-ne in fata si nu cu capul intors, ca daca am sta toti in linie sigur trebuie intors capul si iara nu-mi place asta.

Mai vreau un mobilier de living, dar un  living cat mai simplu, fara prea multe locuri inchise si nici sa acopere peretele prea mult. Sa aibe 2-3 sertare, nu neaparat pentru depozitare, dar imi plac mie comodele cu sertare si sa mai aibe 2-3 polite prinse direct pe perete. Evident ca in toata treaba asta sa se incadreze si un televizor.

Mai trebuie o masa de cafea, dar tot o masa de cafea simpla, adica o placa unde sa pun paharul cu suc si cam atat.

Cred ca perdeaua e de la sine inteleasa, de nu, o adaug aici.

Pe jos doar parchet si nici macar un singur covoras.

Si gata cu incaperea numita sufragerie sau mai nou living. Sunt prezentele toate elementele necesare celor 2-3 ore de odihna petrecute aici dupa ce ai terminat cu jobul si inainte de a te retrage la somn. De asemnea poate asigura cu brio necesitatile musafirilor de-ti calca pragul. Si oricum nu petrec prea mult timp in living, prefer bucataria care-i noul living.

In HOL vreau un dresing cu usi glisante care sa aibe si functia de cuier. Parchet pe jos si culoarea peretilor cat mai deschisa. Daca holul mai are si debara, atunci acolo rafturi de pus muraturi si ascuns bani in borcane, doar ca n-am bani asa ca raman doar gogonelele.

In BUCATARIE vreau in primul rand parchet si nu gresie. Nu-mi place raceala gresie si nici a faiantei, asa ca si in loc de faianta prefer sticla sau un tapet rezistent in bucatarie. Neaparat coltar cu masa si scaune. Coltar pentru ca stau mult in bucatarie si vreau sa stau mai confortabil decat pe un scaun, asa ca un coltar cat mai comod. Neaparat un loc de televizor, asta ca stimul atiplictiseala. Mobila de bucatarie sa contina strictul necesar gatiri si depozitari instrumentelor specifice incaperi si nimic in plus, doar ca mai multa mobila de bucatarie da mai bine, nu mersi, doar necesarul si atata ca vrea sa arate incaperea cat mai degajat. O si neapara o hota puternica, restul electrocasnicelor normale. Sper sa fie loc suficient sa incapa macar 4-5 persoane in bucatarie si sa si stam confortabil ca doar acolo se fumeaza si se socializeaza mult mai bine ca in living.

In DORMITOR vreau un dresing imens in care sa intre toate hainele, toate cutiile de pantofi, masa de calcat rufe si ceva geamantane, evident ca visez, dar sper. Un pat de 140×200 este mai mult decat necesar pentru 2 persoane. Doua noptiere cu sertare, ca mai e nevoie de o pastila, de o jucarie sexuala si alte cele necesare in pat. O comoda cu 2-3 sertare pe care sa sada si tv-ul. Parchet pe jos si fara nici un covor, totul cat mai gol. Aici mi-ar mai place un tablou, dar nu am idee ce tablou, cred ca o sa stiu cand o sa-l vad.

In balcon o sa fie cat mai multe rafturi pentru depozitat alimente sau chestii necesare intr-o casa, dar care nu-si gasesc locul in celelalte camere. Parchet pe jos.

In baie masina de spalat, gresie pe jos si un tapet rezistent la apa, pe pereti. Evident ca chiuveta, cada si toaleta. Cu toate ca mi-ar place sa fie si doar o cabina de dus, dar aici ma mai gandesc.

Bine ati venit in casa mea…….acum valea ca-s sarac si n-am bani de bere, sau mai sincer sa fiu nu prea-mi vine sa-mi impart berea.