Nu a inceput sa-mi placa politica

Reafirm; nu a inceput sa-mi placa ideea de politica. Cred ca o inteleg, o accept pana la un anumit nivel, ii inteleg necesitatea intr-un stat democratic, dar nu-mi place nimic din ce inseamna politica in Romania. Nu cunosc politica altor state, chiar deloc, motiv pentru care nu pot spune cu siguranta ca politica e la fel in toata lumea.

Acum sa va explic de ce am ales sa strang semnaturi pentru USR.

Nu pot sa spun ca-mi place ceva anume la USR, mai ales ca tot ce stiu despre partid este Nicusor Dan = matematica si activism. Mult mai tarziu am auzit de Clotilde Armand , marea pierzatoare a postului de primar al sectorului 1 din Bucuresti. Desi lumea o lauda pentru sarmul de care da dovada, nu pot spune ca mi-a atras atentia in vreun fel, poate si din cauza ca nu prea ma uit la stiri sau emisuni politice de orice fel.

Si desi nu-mi place ceva anume la USR am ales sa le strang semnaturi pentru ca:

  • Au declarat ca nu vor sa primeasca in partid nici un membru al altui partid din Romania.
  • Militeaza si promit un lucru realizabil din postura in care se afla acum si anume transparenta. Aici ii cred pentru ca au demonstrat in consiliul Bucurestiului ca se poate sa opresti o sifonare de 5 milioane de euro din fondurile publice.
  • Au promis ca nu vor colabora cu nici un partid politic traditional. Aici nu stiu exact care-s criteriile de colaborare, dar sper sa nu fie doar o vorba-n vant.
  • Sunt un partid mic, nou, nepopular intre sponsorii traditionali ai politici. Asta e un atu pentru ca lipsa sponsorilor este egala cu lipsa obligatiilor dupa accederea la ciolan. Nu zic ca nu au sponsori deloc, dar vreau sa cred (si tind sa o fac) ca au integritate atat cat sa refuze sponsorizarile contra promisiunilor ca vor returna inzecit cand prind puterea.
  • Nu sunt nici de stanga, nici de dreapta ci au luat ce-i mai bun din ambele. Aici, mai degraba, as spune ca sunt o varza ideologica, dar cum imi place salata de varza, o pun la puncte pozitive.
  • Sustin guvernul de tehnocrati, in frunte cu Dacian Ciolos, aflat la guvernare in momentul de fata. Consider ca in sfarsit avem parte de un guvern decent si merita sa-si continuie activitatea si dupa alegerile din iarna.
  • Au oameni noi si faini. Se vede ca-si doresc sa schimbe lucrurile in bine. Am avut placerea sa cunosc unul dintre membrii USR si mi-a placut de el ca om, in special sinceritatea cu care aborda lucrurile.

Un al motiv pentru care am semnat si pentru care cred cu tarie ca si tu ar trebui sa semnezi este legea cretina care le cere sa adune aproape 200.000 de semnaturi, facuta intentionat sa limiteze accesul la listele parlamentare a partidelor noi formate. Practic, este si o semnatura contra sistemului bolnav, care nu vrea sa moara, asa ca se mai agata de cate putina morfina.

Am ales sa ma implic pentru ca o fac in primul rand pentru mine, pentru viitorul meu, pentru interesul meu, pentru o tara in care-mi doresc sa traiesc eu si in care-mi doresc sa beau o bere cu tine fara sa vorbim de plecat “in afara”.

In toata chestia asta cu strans semnaturile, cel mai mult m-au frapat intrebarile de genul; “ce interes ai tu?”, “tie ce-ti iese la afacerea asta?”,  ” de ce faci asta?”. Rusinat, de fiecare data am raspuns ca-mi doresc mai mult de la Romania.

Desi, poate asta se intelege din randurie de mai sus, am semnat si strans semnaturi pentru USR, insa asta nu inseamna ca o sa ii si votez. Pentru a-mi castiga votul mai au cale lunga de parcus, mamaliga multa de mancat si oameni noi de prezentat. Asta daca se vor strange semnaturile necesare pentru participarea la alegeri.

Concluzia ar fi ca trebuie sa-ti dai semnatura daca vrei sa nu fii nevoit sa alegi iara raul mai mic.