Sa-i dea si un premiu

Plecat de la cazul asta cu fata aia din Constanta agresata de controlorii de pe autobuz, video si comentarii, a iesit un frumos scandal in care lumea isi da cu parerea mult mai mult decat la alte subiecte. Ceea ce e bine, ca lumea e interesata de soarta orasului, doar ca lumea e interesata doar de soarta infractorilor.

Toti urla impotriva controlorilor care nu se mai opresc din abuzuri, si nu zic ca e asa sau nu, dar un lucru e cert; abuzurile sunt comise, daca sunt comise, impotriva celor care nu si-au luat bilet SI au refuzat sa plateasca amenda sau sa se legitimeze. Nu am auzit pe nimeni sa aibe bilet si sa fie abuzat. Nu am auzit pe nimeni sa fie prins fara bilet, sa accepte legitimarea sau plata amenzii si sa fie abuzat.

Asa ca va intreb: cum ar trebui sa actioneze controlorii cand prind pe cineva fara bilet si respectiva persoana refuza plata amenzi sau legitimarea? Nu, nu zic sa ii abuzeze, doar ca trebuie sa aibe niste metode prin care sa ii retina pana ajunge politia sau jandarmeria, sau cine naiba trebuie sa vina. Altfel care ar fi rostul controlorilor.

Am gasit aici o solutie geniala, din care rezum ca cei fara bilet sunt niste victime/eroi ai societati si ar trebui sa primeasca un premiu. Si nu , nu vroia sa ii rupa mana ci o tinea sa nu scape, care e o diferenta enorma de nuanta.

Dar avem unul dintre cele mai bune sisteme de transport din tara, avem wifi gratuit ( nici macar britanicii nu au), avem pretul la bilet subventionat.

Da, stiu, la drepturi suntem campionii galaxiei, obligatiile nu prea ne plac……ca ROMANIA (cum va place voua sa urlati).