Sa-l sinucidem pe gimo

Taran, hater si prost, dupa cum ma stiti, m-a apucat apucatura sa-l sinucid pe un site de imobiliare care sade la adresa gimo.ro.  Zic sinucid pentru ca ei facura “prostia” sa-mi ceara parerea, bine, nu gdatis, dar au cerut-o. Sau poate de vina imi e dorinta de sange din online, dar asta e alt aspe.ct.

Acum vreo 2 saptamani am vazut la pustiu.ro chestia asta cu gimo, dar nu mi-a atras atentia sa scriu, mai ales dupa 2 secunde petrecute pe site, am concluzionat ca-i un site prost si pe marginea prapastiei, asa ca singura lor sansa de salvare e un concurs prost.

Azi, zi frumoasa, mi-am indreptat iara pasii catre pustiul.ro sa-i mai citesc creatiile, numai ca nu fura, era tot gimo. Nu stiu de ce, dar am dat iara click si fara nici o schimbare de atitudine iara am zis ca-i un site prost.

Cum nu prea vorbesc degeaba :)) sa va zic si de ce e prost, si ca bonus pentru scaunul ala cu masaj, sa va zic si cum poate fi imbunatatit.

Design, cum ar veni.

Primul lucru care-l vad cand intru pe site sunt 2 culori turbate care nu se pupa deloc. Genul asta de combinatii au fost asasinate de acum 10 ani, nu stiu cum de-a vostra a supravietuit. La um moment dat credeam ca nici nu le mai citeste browserul, dar se pare ca m-am inselat. Am fost rau? Nu! Combinatia vostra e rea, e malefica pentru orice ochi, asa ca nu comentati.

Solutia simpla zice culori deschise. Nu, nu doar culori mai deschise, culori deschise tare, sa-mi tina ochii odihniti printre atatea anunturi si iara anunturi.

gimo-logo

Logo-ul este prost. Am inteles ca-s 2 case, dar chiar is singurul care nu se prinde din prima? Solutia cea mai la indemana este inversarea culorilor celor 2 case. Astfel nu se mai imbarliga casa mai mare cu g-ul de la gimo. Poate asa se distinge mai repede ce reprezinta, dar faptul ca par 2 case batranesti, chiar din chirpic, nu se rezolva doar prin inversarea culorilor. Ii lipseste veselia, profesionalismul, lumina, corelarea imediata….nu stiu ce am vrut sa zic, dar sper ca m-am facut inteles. Acum, tot siteul are un aspect batranesc, asa ca aste case din logo poate-s intentionat puse asa…..indiferent, proasta decizie.

Interfata. Adica ce este pe site, sau nu stiu cum sa zic.

Primul lucru care ma deranjeaza este butonul de selectare judete. Chiar nu se putea face mai mare? Sa-l vad si din elicopter, ca doar acolo e locul meu de aterizare cand am intrat pe site. E bine ca e pus sus in stanga, practic prin zona aia imi zboara prima oara privirea, e rau ca e mic si poate fi usor ratat.

Alta chestie de m-a confuzat rau este bara din stanga, care in anumite meniuri se muta in dreapta. Serios ca am crezut ca a luat-o siteul razna. D-astea nu se fac, ca ajung la Socola(http://www.socolaiasi.ro/), zic astia ca am vedenii cu sidebar-uri. Asa ca mai multa consecventa in aranjarea si pastrarea elementelor din site.

Google adsense????? Realy?????? Asta e un semn ca monetizarea se face de un cap cam fara cap, sau cu cap, dar fara continut. Ma rog, la un site mic, de orice natura, se intelege o reclama google, dar cand te vrei mare sa-ti pui pofta-n cui si sa mananci icre negre nu icre cu ceapa la 2 lei cutia. Era un fel de-a spune ca ati ales monetizarea cea mai prosta si contraproductiva, care nici macar nu e setata sa blocheze anunturile concurentei.

Social media imprastiata-n sapte zari, fara nici o noima. Facebook social plugin mare ca la bloguri. Google + aruncat undeva sus fara nici o noima. Un site mare nu ocupa 10% din pagina cu un plugin de facebook ci ocupa un spatiu mic, dar bine ales, cu toate iconitele de social media. La un loc, neaparat la un loc!

Sondaj e bine! Omul trebuie sa se creada important….parte participanta la ceva maret. Practic, prin sondajul asta e ca si cum ai cere prietenia unei gagici de clasa a doua….dar e de bine, serios ca da.

WP-Cumulus???????????? Aproape ca-mi vine sa nu mai scriu dupa ce am vazut pluginul asta. Nimeni, dar absolut nimeni nu va naviga prin el. Asa ca o lista frumos asezata face minuni si la utilizatori si la google. Credeai ca wp-cumulus e seo friendly? Credeai prost!

Imi place ca exista informatie. Nu-mi place ca e putina. Serios acum, ar trebuie sa fie minim 2-3 articole pe zi. Exista atata flux de informatie in domeniu incat ati putea scrie si 10o pe zi, dar 2-3.  Asta pentru ca SEO/utilizator si iara SEO. A, sa nu uit, cuvantul articole poate insemna si produse/bunuri/obiecte, asa ca nu ar fi inlocuirea cu stiri/blog/noutati/informatii utile, etc, ca doar s-a inteles ideea.

gimo link

Ce am incercuit acolo are defect de fabricatie. Desi sunt linkuri, nu-mi apare manuta la cursor, aia de-mi spune ca este link, ci ramane liniuta ca si cum e simplu text. Chestie banala, dar probabil ca multi nu au dat click pentru ca nu si-ai dat seama ca se poate.

La inregistrare imi pare aiurea sa fie obligatoriu numarul de telefon, dar si mai aiurea imi pare sa arunc un numar oarecare de cifre si sa nu fiu atentionat ca numarul nu poate avea mai mult de 10 cifre.

Si iara sunt confuzat rau. Pe acelasi site sunt promovate 2 pagini de facebook. Una cu 1300 de like-uri si una cu 7342 de like-uri si dupa ce ca sunt 2, niciuna nu se numeste gimo. Una se intituleaza imobiliarebiz.ro si una imobiliarebiz anunturi. De ce?? Serios, de ce aveti 2 pagini de facebook si niciuna nu se numeste la fel ca siteul pe care-l promoveaza? Pune-ti ditamai pluginul cu promovarea paginii dar nu aveti inspiratia sa o numiti la fel ca site-ul. Ca sa nu mai zic ca ar trebui sa fie doar una…..DOAR UNA. Uite asa lumea se confuzeaza si da like-uri de aiurea, like-uri care-s egale cu ZERO.  Solutia e simpla: lasat doar o pagina de facebook si numita gimo.ro anunturi sau ce alta idee va mai vine, dar care sa contina gimo.

SEO. Nu chiar seo, dar prin zona.

Ce inseamna Gimo? Pentru google nu inseamna nimic. Pana in a 3-a pagina, dupa cautarea gimo, nu apare siteul gimo.ro. Avand in vedere ca eu mai intrasem pe site de 2 ori, am intrat de pe un proxy din romania…acum de nu e relevant sa-mi fie cu iertare. Dar totusi, ce inseamna gimo, ca pe site nu am gasit explicatia.

Sitemapul trebuie mai bine aranjat.

Errors found while checking this document as XHTML 1.0 Transitional!

Result: 85 Errors

Presupun ca nu mai are rost sa traduc. Desi nu e neaparat prea important, sigur la un anumit nivel este de corectat.

Viteza de incarcare doar 72/100……pai da, e slab. Macar un 85-90, mai ales ca nu aveti inca siteul atat de incarcat sau vizitat.

Smarthphone/tableta…….yak. Pe ele siteul se vede prost, adica indescifrabil de mic si PROST. Responsive este cuvantul magic. Obligatoriu, cat mai repede.

Ca incheiere sa va zic ca siteul momentan nu spune nimic. Dar, si iara dar, daca are deschiderea catre sutele de sfaturi de le va primi prin intermediul postarilor de gen, poate ajunge sa conteze. Sa devina chiar un site necesar pentru o vanzare cat mai rapida.

PS: nu vreau premiul decat daca-l castig!