Si cu varul cum ramane?

Pai sa vedem, la 200 euro pe luna ori 10 ani rezulta o suma de 24000 euro. La asta se adauga 1500 euro termopane, 1000 euro izolatie plus alte imbunatatiri. Toate adunate inseamna 26500 euro, asta doar in mare. Asta e suma data de un amic, catre o tanti care detine un apartament destinat inchirieri.

Toate platile au fost efectuate la timp. Nu a venit niciodata sa repare ceva. Nu a facut nici o imbunatatire, chiar toate au fost facute de chirias. In afara de intins mana dupa ce-i 200 de euro, nu a stiut sa faca nimic altceva.

Plangeri de la vecini nu au existat. Politia nu a venit sa urle ca-i muzica tare sau orgie neregulamentara. Mai ca se poate numi chirias model.

Dupa zece ani de stat in chirie, omul a reusit sa faca un cred si sa-si ia un apartament. Evident ca dupa asta au curs o tona de bani in amenajarea aparatmentului, ca nu-l vinde nimeni bun de mutat. Sau ma rog, exceptandule pe cele noi.

In toata treaba asta, urmeaza predarea apartamentului inchiriat catre gazda. Apartamentul eliberat, curatat, ca asa-i frumos. Si dupa 10 ani de chirias model si 26500 euro, tot ce poate sa zica gazda este : “nu ai dat si tu macar un var?” Pai cum dracu poti fi asa de nesimtit? Zic ca un multumesc si poate o discutie la o cafea ar fi fost mai potrivita. O urare de viata frumoasa si frumoasa minciuna ca ne mai auzim la telefon ar fi fost potrivita. Amaratul ala de var il putea da si ea in contul termopanelor sau izolatiei care ii ramene ei si pe care nu a dat nici un ban si nici nu sa scazut din chirie.

Si nu, nu se opreste doar la var. Acum vrea sa-i lase si un pat. Un pat care apartinea chiriasului. A zis cucoana ca nu strica sa aibe macar un pat, poate prosteste repede pe cineva sa inchirieze, astfel cei 200 de euro sa nu insemne gaura in bugetul lunar. Ca ce-i ala bun simt sau confort pentru omu ala care-si rupe spatele pentru aia 200 de euro.

Dar la noi inca exista “afaceristi” care zic buna ziua doar cat timp ii pui banu in mana, in secunda doi, te injura ca-i respiri aeru.