Si prin taxiuri.

Neavand permis, umblu multisor cu taxiul. Recunosc ca au avansat destul de mult, fata de acum 5-6 ani. Nu exclud ca inca sunt rechini in Constanta, pe multi ii si stiu si stiu sa ma feresc de ei. Cel putin pana acum nu mi-am luat nici o teapa.

Un singur lucru inca ma seaca la taximetristi, ceasul ascuns. Nu ascuns sa nu-l vezi deloc, dar pus intr-o pozitie de nu poti sa vezi ecranul. Asta inseamna ca nu pot sa vad cat am de platit, dar cel mai important nu pot sa vad daca sunt taxat cu tariful corect.
Nu ma uit pe usa masini sa vad tariful, dar de fiecare data ma uit la ceas sa vad ce tarif selecteaza. Si cum uni nu au ceasul la vedere, trebuie sa ma stramb prin masina ca sa arunc un ochii pe ceas. De uni ma mai iau pe tema asta, dar fara nici un rezultat. Uneori dau si de niste capete seci, avand in dotare explicatii puerile cum ca nu avea unde in alta parte sa-si puna ceasu, sau ca nu vrea sa-si gaureasca bordu, asftfel punand ceasul la vedere. Nu ca in ziua de azi exista o groaza de tipuri de banda dublu adeziva, care se poate curata relativ usor.

La una dintre curse, dupa ce m-am luat putin de taximetrist ca nu are ecranul ceasului la vedere, culmea nesimtiri, a inceput sa-mi povesteasca cum rade el ce aia care incearca sa vada ceasul. Cica se distreaza sa vada cum uni incearca pe sestache sa-si arunce cate un ochii la ceas si cum se stramba ei in fel si chip, poate, poate vad cifrele inscrise acolo. De la faza asta am schimbat si eu strategia si la finalul cursei ii rog sa-mi arate si mie suma de pe ceas. Stau nemiscat si ma amuz cum incerca sa-si indoaie ceasul ca sa-mi arate mie ecranul. Uneori il vad din prima, dar ma fac ca nu si uite asa tentativa lor de trolling ii loveste tot pe ei. Uni, inca putini, scot direct bonul si rezolva problema….alti pica si ma fac sa-mi incep ziua printr-un zambet.

Ma gandesc ca chestia asta face parte din romanismul autentic, care zice ca trebuie sa dau un pic de teapa ca altfel nu merg afacerile. Acum cat de afacere este un taxi, nu stiu, dar si aici se vad la greu metodele tipice de-a fraieri un pic clientul sau macar sa rada el, prin asta aratandu-se superior.