Trei solutii pentru o reala schimbare in Romania

Dupa starea asta tensionata cu protestele si cu muia pe care ne-o da PSD si ALDE, am trei idei care cred ca pe viitor ne-ar indeparta destul de mult de starea actuala.

Toti participantii la proteste sa se implice activ in politica. Asta poate insemna inscrierea intr-un partid politic, crearea unuia, sau implicarea independenta in diferite activitati ale partidului de-l simpatizeaza fiecare. Asta cu siguranta ar duce la vizibilitatea si cresterea numarului de voturi al partidului. Cateva avantaje ale implicari active in politica ar fi:

  • creste vizibilitatea partidului de-l sustii
  • vei avea tendinta de-a vorbi mai des despre politica si astfel ai posibilitatea sa afli unde cunostintele tale sunt prost sau insuficient informate, si poti corecta asta.
  • iti creste dorinta de informare si automat asta iti creste sansa de-a fi mai convingator intr-o conversatie amicala.
  • o mai buna intelegere a politici in sine
  • noi idei benefice pentru democratie care se pot naste din intelegerea in profunzime a unui partid si a democratiei pe care o promoveaza.

Toti participanti la proteste sa-si asume, inca de acum, convingerea si informarea corecta a celor de-i stiu ca sunt simpatizanti al actualului PSD-ALDE sau a partidelor care nu-si insusesc democratia ca prim tel. Nu vorbesc de convingerea celor care-s simpatizanti din pura convingere, ideeologie sau chiar membri de partid ci persoanele care voteaza in necunostinta de cauza, dezinformati sau din cauza asa numitelor mite electorale; ca 100 lei la pensie. Oamenii trebuie sa inteleaga ca 100 de lei nesustenabili la pensie inseamna cresterea preturilor si se ajunge ca suta aia in plus doar sa pastreze aceasi putere de cumparare, in nici un caz sa o creasca. Si nu, nu trebuie sa ne rusinam daca ajungem sa fin sacaitori cu uni, ca uite ce dezastru poate provoca un vot neinformat. Zic ca-i mai usor sa te ocoleasca un vecin decat sa-l asculti pe Tariceanu care, mai nou, zice ca vrea sa scoata Romania din UE.

Toti participanti la proteste sa-si aleaga un ONG, sau sa infiinteze unul, care lupta pentru democratie si sa se implice activ prin ore de munca sau donatii de orice fel. Cred ca e de la sine inteles ca avem nevoie disperata de orice ajutor in lupta pentru o democratie corecta.

Asa cum am reusit sa stam ore, zile si nopti in frig, ploaie si mai nou chiar ninsoare, tot asa ne putem rupe 2-3 ore pe saptamana pentru cele de mai sus. Cred ca daca am reusi macar o ora pe luna sa rupem pentru cele enumerate mai sus, s-ar ajunge ca votul din dezinformare sa fie atat de nesimnificativ incat nici o televiziune nu ar mai fi interesata sa investeasca resurse in dezinformare.